Monday, January 15, 2007

Arbeidsstruktur i forhold til valg av kampanje og tema

Som en fersk torsk i dammen er det mye ved Spire som engasjerer og lokker: Interessante tema, en solidarisk grunntanke, et sted hvor studenter og andre halvgamle entusiaster kan få utveksle meninger og sette dette ut i handling. Men Spire har, slik lørdagen på forrige helgs forberedelsesmøte viste, fortsatt et stort behov for å ”finne sæ sjæl”.

Et veldig positivt utfall av lørdagens workshop var at vi fikk svært mange gode ideer til aktiviteter på bordet. Ikke mange av disse overlevde arbeidsprosessene ut dagen, men ga i hvert fall meg en ide om hva medlemmene i Spire ønsker å bruke tiden sin på i organisasjonen. Vi vil GJØRE noe. Noe som blir SYNLIG for andre. Eller noe som får REELLE KONSEKVENSER, gjerne politisk og kanskje også for vår egen hjerne?

Når vi nå skal velge formen Spire skal jobbe etter tror jeg det er viktig å se på om vi også bør forandre arbeidsstrukturen til Spire etter formen vi velger?

Ettersom flere allerede har sagt vakre ord om dagens form med et kampanjetema og tre politiske prioriteringsområder skal jeg ikke bruke spisse albuer akkurat her. Men for å gå rett på - hva med å kutte temagruppene i Spire? Er det noe vi kan gjøre? Og at vi kun lager tre helt nye som jobber med hvert sitt politiske prioriteringsområde? I mine øyne har vi da plutselig også en grunn for å velge tre prioriteringsområder, ikke bare at det er fint å kunne holde på med litt av hvert. :) Kanskje burde også alle medlemmer velge seg temaet den finner mest interessant av de tre, slik at absolutt alle medlemmer av Spire har tilhørighet under ett av de politiske prioriteringsområdene?

En slik struktur vil kunne samle kompetansen vår bak noen viktige begreper, medlemmene får et perspektiv de skal ”se” gjennom, intern kompetanseheving kan lettere administreres og Spires ansikt utad vil virke mye mer samlet.

Med ett får kampanjen plutselig også den betydningen en kampanje skal ha – nemlig å omsette faglig kompetanse og engasjement til handling. Gjennom kampanjen skal gruppenes kompetanse komme frem, i form av artikler, utgivelser, konserter, festivaler, demonstrasjoner, aksjoner, foredrag og alt annet vi har kapasitet til.

Noen ønsker mest av alt å oppdatere seg på faget og jobbe med lobbyvirksomhet, andre vil bare gjøre sin lille innsats for en god sak. Hvis Spire skal bli en organisasjon for det brede lag blir det viktig å strukturere oss sånn at vi kan sette alle i sving. En designer kan jobbe i en avisredaksjon, en rørlegger kan lage en stand, en SV-student kan jobbe i fagteam, en teaterstudent kan jobbe på aksjon osv. Alt handler jo ikke om hvilke politiske prioriteringsområdene vi velger, det handler om hvordan vi kan BRUKE de politiske prioriteringsområdene vi velger til noe nyttig...

2 comments:

marius said...

Du kommer sent, men godt!

hadde det ikke vært for at jeg har har mista tilgangen til å administrere denne bloggen da jeg prøvde å oppgradere til å bruke gmail-kontoen min skulle jeg ha avsluttet denne siden..

Men sp lenge det komme gode innspill er det jo ingen vits i det!

Vi planlegger konkret å følge opp helga med en "finne seg sjæl"-greie
på stormøtet. Vi starter friskt på fredag med politiske diskusjoner som munner ut i en felles prosess med å lage visjon og formål for Spire.

Tord Steiro said...

Synes debatten begynner å finne god form,bravo!

Utspillet om å kutte temagruppene, og heler satse på temagrupper i direkte sammenheng med de tre politiske temaene (var dette forståelig?) er interessant og bør diskuteres videre.

En annen ide jeg så vidt nevnte på søndag er jo å lage en "fagruppe" med tung kompetanse. For øyebliket er Spire en eliteorganisasjon, hvor kompetansenivået er meget høyt, og det er dermed rimelig å tro at barrierene for å komme inn er tilsvarende store. Å samle fagtyngden i en egen gruppe, og så "tvinge" igjennom en mer forståelig omgangsform i temagrupper og generelt i organisasjonen kan kanskje lette ingangen å gjøre Spire til den maseorganisasjonen vi har potenisale til å være?

Et annet moment å tenke over er jo at Spire ble stiftet mye for å fylle det vakuum avdankede OD aktivister ofte føler seg fortapt i. Dermed kan man jo fortstt forsvare at Spire skal fortsette å være en eliteorganisasjon for studenter og avdankede karriereaktivister fra OD, med svært mye kompetanse, så får vi heller sørge for å samarbeide med masseorganisasjonene for å nå ut til et større publikum.