Thursday, December 28, 2006

ja til prioriteringer!

Hei alle! Jeg synes faktisk det er en god idé å ha tre politiske prioriteringer og en kampanje. Temaet for kampanjen bør være noe som ikke er altfor vanskelig å drive synlig aktivisme rundt og hovedtyngden av innsatsen fra medlemmene bør være knyttet til kampanjen, tenker jeg. De politiske prioriteringene er nyttige fordi de gir en videre forpliktelse til hvilke tema Stormøtet vil legge vekt på gjennom året. Det er da kjernegruppas ansvar å sørge for at alt ligger til rette for at disse proriteringene jobbes med av de som er interessert.

De politiske prioriteringene er også viktige fordi de sender signaler til omverden om hva Spire står for! Når man får spørsmålet: - Ja, hva driver Spire med for tida da? Så har man et klart svar : - Vi fortsetter å jobbe med matsuverenitet. Vi har et sterkt fokus på WTO og demokrati. Ja, også snuser vi på problematikken rundt vestlig forbruksmønster. You see?

Det var form. Over til innhold!
Jeg synes vi skal jobbe med ungdomsorganisering, men det bør ikke regnes med i kampanje eller politiske prioriteringer fordi det ikke først og fremst er politiske kanskje?
Det er viktig å fortsette å holde øye med hva som skjer innenfor WTO, og jeg tror Spire bør ta en skikkelig diskusjon på hva vi egentlig mener om landbrukspolitikk. For å ha en helhetlig politikk bør vi faktisk vite hva vi synes om norske bønder og handelsbarrierer... Jeg synes WTO er et vanskelig tema å ha kampanje rundt fordi det virker som om det er mange uklare punkter der..

Miljø derimot er brennhett etter hetebølgehøsten, så kanskje Spire kan finne en catchy vinkling på miljøkonsekvenser. Det er imidlertid ikke så lett å måle resultatene kanskje?

Kommer visst ikke på noe mer nå... Får komme tilbake til det!
Ciao

1 comment:

marius said...

Først takk for et veldig direkte og konkret innlegg Martine. Det bare bekrefter at savnet av deg i Kjernegrupa kommer til å bli stort.

To viktige poeng jeg gjerne vil kommentere. For det første, selv om diskusjonen her er dominert av noen få, oppfatter jeg det som om det er liten diskusjon rundt den eksisterende formen med et kampanjetema og none underliggende tema. Dette kan kanskje tolkes dit hen at dette er et system som bør forlenges, og at vi er klare for å bruke mer tid og energi på hva disse elementene skal fokusere på

Det andre er vårt, etter hvert voksende, fokus på ungdom. Jeg føler at dette har blitt en såpass stor og viktig del av arbeidet vårt at det må være med videre. Kan det vært en mulighet å omdefinere de politiske prioriteringsområdene til å bli tverrgående hensyn som ligger til grunn for alt arbeidet vi gjør? Da kan vi dra med oss ungdomsarbeidet vårt, men fremdeles også opprettholde fokus på IFI, WTO, vestlig forbruksmønster eller hva vi måtte lande på til slutt.

Ett forslag kan da være at vi bevarer dagens ”form” men simpelthen bytter ut de underliggende fokusområdene fra å være politiske prioriteringsområder til å bli tverrgående hensyn.